Demult i-am promis Nicoletei ca voi intra pe forum sa scriu povestea noastra, mai pr?cis povestea lui David.
Am avut o sarcina usoara si fara griji, pana pe 23 decembrie 2009 cand la morfologia de trim III am aflat ca bebelu din burtica prezinta niste malformatii grave la inima. Am fost la 3 ecografisti, care fiecare ne-au dat 3 diagnostice diferite care mai de care mai urate si mai grave. Cu totii in schimb au fost de acord ca malformatia inimii este grava si nu are nici o sansa de rezolvare in Romania, cel putin.
Cu ajutorul ginecologului meu, am ajuns la o clinica din Londra, specializata pe diagnosticare intrauterina si acolo am aflat si diagnosticul corect si anume ARC AORTIC INTRERUPT si DSV. Acolo ne-au recomandat amniocenteza si cariotipul genetic pentru ca in 50%din cazuri acest diagnostic este asociat cu sindromul DiGeorge care este insotit de handicap fizic si mental, plus multe alte boli imuno. In caz de raspuns pozitiv la acest sindrom ei nu recomandau operatia pe inima, asa ca am stat pe ace 5 zile pana am primit telefonul cu raspunsul mult visat si anume ca David nu are acest sindrom.
Intorsi in tara am incercat sa ne interesam de vreo clinica pe unde am putea sa-l operam pe David dupa nastere. O cunostinta de-a noastra a luat legatura cu Dl.Dr. Suciu de la TgMures care a spus ca daca diagnosticul se adevereste si extrauterin atunci intr-adevar in Romania, david nu are nici o sansa, pentru ca nu exista experienta pentru operarea unui copil asa de mic pe un diagnostic asa de complex si ni l-a recomandat pe Dl.Dr.Sandica din Germania. Atat stiam in momentul in care am dat pe google numele Dl.uiDr. Asa am ajuns la Nicoleta (careia tin sa-i multumesc din tot sufletul meu ca mi-a iesit pe google

)) care mi-a dat adresa de email a Dl.Dr.
Nu uit nici acum, cum i-am scris email intr-o sambata seara gandidu-ma ca cine stie cand voi primi raspuns si ce surprinsa am fost cand a doua zi pe la pranz aveam deja un raspuns din partea Dl.Dr care imi spunea ca operatia se poate face acolo si se primeste si vestitul formular E112. Am inceput sa plangem atat eu cat si sotul meu, pentru ca in sfarsit aparuse si soarele pe strada noastra. Pentru ca David trebuia operat in primele 5 zile de viata, mai ramanea problema nasterii. Eu deja eram in 34 de saptamani, deci aveam putin timp la dispozitie pentru a hotari daca nasc in Romania si imediat sa iau avionul spre Germania sau sa incerc sa obtin formularul E112 si pentru nasterea acolo. Dupa cateva saptamani de muuuulta agitatie, birocratie si hartogarii cu ajutorul oamenilor inimosi pe care i-am intalnit la tot pasul, inclusiv la CASMB am reusit sa obtin formularul pentru nastere urmand ca dupa ce nasc sa obtin si formularul pentru operatie.
Ajunsi in Germania, la ecografie s-a constatat ca David mai are si o REGURCITARE TRICUSPIDIANA de grad III, un DSA si o STENOZA PULMONARA.
Pe data de 21 februarie s-a nascut o mogaldeata noastra de baiat de 2200gr si 44cm. Pe data de 23 februarie a fost operat cu succes si dupa o saptamana a fost extubat.
Nu cred ca exista cuvinte suficiente pentru ce a facut Dl.Dr Sandica pentru David. Cu totii ii purtam un respect acestui mare OM si echipei de la terapie intensive. Cel putin pentru noi a facut mai mult decat ar fi trebuit sa faca. Putini sunt in lume asemenea oameni care sunt dedicate meseriei si care au un suflet asa de mare ca Dansul.
Pentru noi Dl.Dr Sandica este tatal spiritual al lui David, datorita lui noi azi il avem pe David langa noi. Chiar daca ne asteapta un drum lung si nu tocmai lin din cauza si a faptului ca s-a nascut cu diabet insulino-dependent, chiar daca s-ar putea sa mai fie nevoie de un caterer din cauza acelei regurcitari, noi suntem extrem de fericiti si traim fiecare clipa cu bucurie alaturi de David. Nu uit nici acum cum orice intrebare aveam Dl.Dr imi raspundea pe indelete si pe intelesul meu, si la fiecare ingrijorare de-a mea gasea cuvintele potrivite cu care sa ma linisteasca.
Va multumi si va pastram un profound respect Dl. Dr Sandica, pentru tot ceea ce ati facut pentru David.
Pentru oricine are probleme cu copilul sau nu numai, il recomand pe Dl.Dr. Sandica, deoarece are niste maini de aur sis per sa profeseze cat mai mult timp.
Multa sanatate tuturor,
Laura mami de luptatorul David