03.05. Tot personalul din spital o admira. Se uita la ea si nu le vina sa creada. Acesta este si motivul pentru care insista sa o trimita la Targu Mures.
Vineri au avut parte de o frumoasa surpriza. Au primit testere si medicamentatie pentru 3luni. Asta inseamna ca vor mai scadea din factura.
La 6 luni dupa externare vor trebui sa mearga in Germania iar la consult. Adica alte drumuri, alti bani. Din ce stiu eu, in Bad Oyehausen - consultul ce implica ekg, echografie si interpretare costa in jur de 160 de euro, la care se adauga transport, cazare, iar aceste controale trebuie facute periodic.
Acum -din ce am vazut- sunt diferente de pret intre Munchen si BO, dar o voi ruga pe Iulia sa afle costuri si sa imi spuna.
Of, ce bine ar fi sa vina acasa si sa nu mai aiba nevoie de spitalizare la Mures....
Ieri i-au scos propanololul Florinei, iar noaptea precedenta nu a fost una tocmai buna. Aparatele au bipait tare pentru ca au sarit parametrii setati. Huh, pulsul Florinei se cam dusese la 40. Azi i-au facut EKG, inimioara este in refacere, iar dupa investigatie i-au pus la loc propanololul.
Tratamentul este de durata, din nefericire.
Florina oboseste cand mananca, iar cel mai mult a mancat 40 de ml de laptic.
De la spital din Tg Mures nu au inca un raspuns. Asteapta si ele. Din ce imi spunea Iulia, maine este programat la operatie un bebelus adus de la Cluj.
Imi pare rau ca nu aduc numai vesti bune.
Poze cu Florina:
https://picasaweb.google.com/udo.pica/FlorinaMihaela?authkey=Gv1sRgCOf_waqWq-Lt2wE&feat=directlink#560225546726206707402.05. Am vorbit cu Iuliana. Florina a luat 20 grame de ieri pana azi. Este pentru prima data in ultima saptamana cand este cu plus. In weekend au avut vizitatori si Doamna Monica(o cunostinta a lor) i-a facut supa, snitzele de pui, crema cu branzica proaspata si mar cu biscuite. Florina nu mananca deloc mancarica din spital, iar de laptic nu vrea sa auda(mananca cam 20 de grame la masa). Iuliana imi spunea ca a gustat si ea lapticul ce il bea si ii pare amar. Asta este motivul pentru care probabil ca nu il place.
Legat de transport, inca nu au acordul de la Mures. Probabil nu sunt locuri.
01.05.Medicii din Munchen nu vor sa o lase sa plece acasa pentru ca, dupa parerea lor, pana cand nu incepe sa ia in greutate, nu poate sta fara asistenta medicala specializata. Acum eu inteleg. Florina are 4 operatii, 3 saptamani de ECMO, inteleg ca o vor la adapost de orice inseamna complicatii si vor sa se asigure ca cel putin o perioada o vede zilnic cineva. In Bucuresti nu s-a deschis inca Marie Curie- sectia de Cardiologie. Se munceste la ea si din ce am vazut in presa, poate in vara ar trebui sa devina functionala. Alt spital unde sa o aduca pe Florina nu exista in tara.
Uf, cand citesc si cand mai imi povestesc fetele ce se intampla la Mures, ma cuprinde furia fata de acele persoane care nu isi fac datoria.