Dragii mei,
Dreptul de parinti nu ni-l ia nimeni, niciodata, decat prin legislatie, acelora care nu isi dovedesc meritul de a fi parinti. Suntem altfel de parinti, da. Desi nu ne putem bucura de zambetul copiilor nostri acum si aici, suntem parintii unor copii care ne-au ales sa le fim parinti. Si au stiut de ce ne aleg pe noi. Pentru ca fiecare din noi, am putut sa ii calauzim in fiecare clipa cat au fost cu noi. Am invatat de la ei, iar ei de la noi. Scurta lor vizita in viata noastra pamanteana are scopuri clare: a ne invata ce inseamana iubirea, ce inseamna sa pretuim fiecare secunda ce o petrecem cu cei dragi si cu cei pe care ii iubim. Invatam sa ii iubim chiar daca ne doare ca nu ii mai vedem, ca nu ii mai simtim, ca nu ii mai atingem. Dar iubirea nu presupune doar asta. Iubirea presupune inclusiv a ne intelege pe noi insine, a ne accepta durerea, a ne da timp, a renaste dupa o asa pierdere. Caci doare, da, sa stii ca faci tot ce iti sta in putere ca totul sa fie bine, iar deznodamatul este trist. Tristetea insa poate fi transformata, poate fi schimbata perspectiva de a vedea lucrurile, poate fi dat un sens misiuniii vietilor scurte pe Pamant. Atat a fost nevoie. Fix atat. 3 zile, 10 zile, poate o luna, un an sau zece. Atat si nicio secunda in plus.
Important este ce facem dupa. Cum invatam sa mergem din nou, sa privim rasaritul si apusul, sa vedem alti copii si sa ne bucuram pentru ei, sa vedem zambete si bucuria in ochii celorlalti si sa ne bucuram de ea. Nimic in viata noastra nu este intamplator. Nici macar faptul ca noi suntem alesi a fi altfel de parinti.
Pentru mine a durat ceva sa invat sa zambesc din nou, am solicitat ajutor si am fost ajutata, am citit, am cautat raspunsuri, am gasit raspunsuri, dau in continuare raspunsuri, incerc sa inteleg in continuare de ce lucrurile mi se intampla asa si nu in alt fel.
Si da, azi pot sa zambesc, pot sa ma bucur de fiecare dimineata in care deschid ochii, pot sa fac planuri si ma gandesc la El, la puiul meu, care a avut o contributie mare la modul in care vad viata azi. Si chiar daca nu imi este fizic aici si acum sub ochi, este viu in gandurile mele, in viata mea si sunt sigura ca intalnirea cu el a avut un scop clar: a ma transforma in omul care sunt azi. Si ma bucur ca i am fost mama pentru 77 de zile pamantene.