Autor Subiect: Cele mai bune ganduri catre oameni deosebiti  (Citit de 1872 ori)

oanasp96

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Vezi Profilul
Cele mai bune ganduri catre oameni deosebiti
« : Decembrie 11, 2013, 11:10:52 a.m. »
     Astazi, 11 decembrie 2013,  se implineste 1 an de la operatia pe cord a baietelului meu in varsta de 6 ani. Florin Alexandru s-a nascut cu malformatie la inima, avand urmatoarele diagnostice: DSV perimembranos de 4,6 mm, anevrism de sept interventricular, bicuspidie aortica, insuficienta mitrala usoara, dilatare de aorta ascendenta. Nu manifesta simptome ci doar suflul sistolic care se auzea si fara stetoscop.
     A fost depistat la nastere la maternitatea din Braila, de unde am fost indrumati sa mergem pentru investigatii la un medic specialist cardiolog pediatru. Pana la varsta 3 ani am mers la controale periodice la spitalul din Tragu Mures, dupa care, din motive de distanta, am decis sa mergem la un medic mai aproape, la Bucuresti. Asa am inceput cautarile pe internet si l-am gasit pe dl. Dr. Alin Nicolescu, pe vremea aceea, in 2011, profesa la spitalul Fundeni. Pe dumnealui l-am simtit o persoana responsabila, implicata, blanda, in care am prins incredere deplina inca de la prima consultatie. Felul cum vorbeste, felul cum isi face meseria si atitudinea dumnealui de fiecare data cand mergeam la consultatie, cand iesim de acolo ne face sa ne simtim in siguranta si increzatori. Este un medic deosebit, fata de care avem tot respectul si admiratia.
     Defectul septal ventricular se putea inchide odata cu cresterea si dezvoltarea copilului, dar pana la o anumita varsta. Dupa o asteptare de inca 2 ani medicul a decis ca trebuie intervenit chirurgical, ca daca nu s-a inchis pana la 5 ani nu se mai inchide. Dl. dr. Nicolescu ne-a facut programare la operatie pentru DSV in Germania pe data de 2 decembrie 2012, la un alt medic deosebit, dl. dr. Eugen Sandica. Dumnealui, desi profeseaza in Germania, are inima tot de roman, o inima mare si generoasa care nu a uitat de unde a plecat. Ajuta neconditionat atatea inimioare de copii romani fara nici-un fel de discriminare. E uimitor cum acest om reuseste sa primeasca si sa opereze atatia copii din toata lumea, nu numai din Romania. Ne rugam la Dumnezeu sa-i dea sanatate si putere de munca sa-si indeplineasca meseria cu mult profesionalism asa cum a facut-o si pana acum. Oricat as incerca, nu pot cuprinde in cuvinte toata recunostinta pe care i-o purtam. Ne consideram foarte norocosi ca l-am cunoscut si am beneficiat de cel mai bun tratament. Recuperarea dupa operatie, inca din primele zile a fost foarte rapida. Facea progrese vizibile de la un moment la altul.
     Acum, la un an dupa operatie, Florin este un copil vesel, fericit, energic, plin de viata, se joaca, alearga, se bucura de copilarie ca orice copil normal, toate datorate d-lui dr. Eugen Sandica. Are un regim de viata normal, face educatie fizica la scoala, singura interdictie este sport de performanta. In continuare evolutia lui se afla sub atenta supraveghere a medicului  Alin Nicolescu, la care mergem la control de 2 ori pe an. Defectul septal este acum inchis, dar pentru celelalte diagnostice speram intr-o evolutie buna si sa nu nu mai fie nevoie de o alta interventie.
     Cu aceasta ocazie doresc sa adresez mii de multumiri  in primul rand domnului doctor chirurg Eugen Sandica ? ?ingerul pazitor al copiilor? cum il numesc parintii de inimioare, pentru tot ceea ce a facut pentru noi, domnului doctor cardiolog Alin Nicolescu  pentru ajutorul atat medical cat si birocratic si pentru ca ne-a indreptat pasii in directia cea mai buna, d-rei Ana Matei (asistenta ? ?mana dreapta? a dr. Sandica), d-lui dr. pediatru Cristian Olariu , d-nei psiholog Eva Maria Landwehr, d-nei Angela Brandth-Uligh, intregului personal de la HDZ Klinik Bad Oeynhausen pentru profesionalism, atitudine si seriozitate, familiei Sonntag pentru gazduire, Mirelei, familiei noastre pentru tot suportul, colegilor mei Madalina Cochino si Marian Ion si tuturor colegilor de servici care ne-au sustinut, parintilor de inimioare speciale care au fost dispusi sa ne povesteasca experientele prin care au trecut cu copilasii lor (ne-au fost de mare ajutor toate informartiile) si parintilor cu care ne-am sustinut reciproc avand copii operati in aceeasi perioada si nu in ultimul rand forumului malformatiicardiace.ro, de unde am aflat atatea lucruci utile. Dumnezeu sa va dea multa sanatate la toti cei care ne-ati fost aproape in acele momente dificile din viata noastra.
Sarbatori fericite![/size]