Revin cu informatii, dupa o (cam lunga) pauza. La aproximativ 4 luni de la operatie am mers din nou la control, dar rezultatele ecocardiografiei nu au fost dintre cele mai bune. "E bine" dar a aparut sub zona istmica o turbulenta corespunzatoare unui gradient de 70 mmHg - in traducere libera, o recoarctare.
Cu toate acestea, Alex s-a dezvoltat absolut normal, chiar cu usoare depasiri ale "baremurilor" de greutate si inaltime. In octombrie am fost la control in Bad Oeynhausen, iar rezultatele (inclusiv tensiune mare, adica peste 130 cu 80) au confirmat recoarctarea si am fost programati pentru interventie (cateterism) pentru noiembrie.
Cu un puternic sentiment ca imi pierd vremea am inceput totusi demersurile pentru celebrul formular, pe care - absolut nesperat - l-am capatat, dupa o gramada de drumuri si de hartii pe care a trebuit sa le obtinem.
A urmat apoi interventia. Totul a durat o saptamana; ne-am dus vineri, ne-au facut testele pentru streptococi si am avut liber (la pensiune) pana luni. Testele au iesit negative, asa ca luni ne-au internat, iar marti a avut loc interventia efectiva (cateterism; a durat vreo 2 ore). Dilatarea cu balon nu a fost suficienta asa ca a fost necesar un stent, care la un moment dat (la aprox. 15 kg respectiv 2-3 ani) va trebui dilatat printr-o interventie similara. Trezitul din anestezie a fost un pic cu suparare, intrucat era greu de inteles de ce trebuie sa stam la orizontala si nu avem voie sa stam in fund si sa ne jucam

Dupa inca 2 zile aveam din nou liber la pensiune si am putut sa ne organizam drumul catre casa. Nu nu s-a impus nici o constrangere, decat clasicele aspirina (pentru inca minim 6 luni) si profilaxia endocarditei bacteriene.
La ceva vreme dupa intoarcerea acasa au urmat doua raceli, cu antibioticele preventive de rigoare (si circul aferent), dar s-a supravietuit

In continuare, dezvoltare absolut normala. Ecocardiografie la 3 luni dupa cateterism, rezultate de data aceasta in grafic.
In mai (la 6 luni dupa implantarea stent-ului) am fost la control in Bad Oeynhausen; rezultatele au fost bune, cu toate ca iar a iesit tensiunea cam mare (insa "s-a plans cu urlete" in timpul masuratorii, deci exista o justificare

). Am calatorit in Bad Oeynhausen cu trenul, iar Alex a savurat in mod deosebit "excursia". Avem in vedere reeditarea ei si la urmatoarele controale.