Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - Gilia

Pagini: [1]
1
Cazuri rezolvate. Cum? Unde? / Lorelai
« : Mai 25, 2011, 02:58:57 p.m. »
        Si totusi, in ciuda aparentelor, Lorelai s-a nascut sub o stea norocoasa. Cineva a vegheat asupra ei inca dinainte de venirea ei pe lume. Nu s-a grabit sa apara pana pe 15 August, cum mi-as fi dorit eu, si astfel am evitat sa fim si noi potentiale victime in tragedia fara precedent de la Maternitatea Giulesti, unde urma sa se nasca. Ma trec si acum fiorii gandindu-ma cat de aproape am fost. Ea s-a nascut abia cand s-a simtit in siguranta, pe 26 August 2010, la un sfert de ora dupa miezul noptii, la Maternitatea Filantropia, asistata de o echipa de doctori foarte bine pregatiti.

        Vestea socanta urma sa o primesc la cateva ore de la nastere. Avea o malformatie la inimioara care in scurt timp avea si un nume: Tetralogia Fallot. Nu mai auzisem de asa ceva in viata mea si nu stiam cat e de grav, in capul meu deja erau cele mai negre scenarii si astfel ziua in care s-a nascut primul meu copil s-a transformat intr-un cosmar...doar parintii care au trecut prin asa ceva stiu exact despre ce vorbesc. Simteam ca ma scufund din ce in ce mai adanc in haul disperarii...dar iarasi am avut noroc, MARE noroc ca am o sora, care e grozava si stie sa-ti fie alaturi cand dai de greu. Sora mea n-a dormit o noapte intreaga, a cautat pe net toate informatiile posibile legate de aceasta afectiune si a reusit sa ia legatura si cu cel mai bun doctor in domeniu: Domnul Doctor Eugen Sandica!! A doua zi de dimineata m-a sunat victorioasa sa-mi spuna despre Dl. Dr. Sandica si felul in care l-a descris m-a facut sa ma linistesc si sa ma bucur ca exista un asemenea doctor.  Pentru prima data vedeam luminita de la capatul tunelului si capatam convingerea ca totul va fi bine.

        Linistita deplin aveam sa ma simt cand am ajuns la control la Dl. Dr. Nicolescu - Lorelai avea 10 zile. Dansul ne-a confirmat diagnosticul pus la nastere, dar ne-a asigurat ca nu vor fi probleme in perioada imediat urmatoare si ne-a recomandat sa o tratam normal, fara exagerari de niciun fel. Ceea ce am si facut. Mie Dl. Dr. Nicolescu mi-a inspirat atata liniste si incredere, incat din secunda aia chiar am inceput sa ma bucur de viata si de Lorelai ca si cum totul era perfect. Iar ea s-a dezvoltat armonios. La urmatoarele controale s-a vazut ca stenoza la nivelul arterei pulmonare si gradientul avansasera mult, dar, din fericire, ea nu era un copil cianotic in adevaratul sens al cuvantului (doar usor vinetie in momentele de agitatie), avea energie si nu facea crize de hipoxie.

         Si, incet incet, a sosit si momentul optim pentru interventie....Exact in ziua in care ea implinea 8 luni, am avut marea bucurie de a-l cunoaste personal pe dl. Doctor Eugen Sandica! A intrat intr-un mod pe cat de neasteptat, pe atat de natural, in salonul unde eram "cazate" eu cu ea si a inceput sa ne vorbeasca pe un ton degajat. Eu..m-am cam pierdut de emotie si nu-mi prea gaseam cuvintele, in schimb Lorelai ii zambea fericita, cu gura pana la urechi! Stia ea ce stia!  :D Doua zile mai tarziu, pe 28.04.11, pe la 8 seara, aveam sa primesc telefonul mult asteptat cum ca operatia a decurs fara probleme si putem veni s-o vedem la Terapie Intensiva!! Nu-mi aminteam cand am mai simtit o fericire de o asemenea intensitate...cand am vazut-o...dormea linsitita, mai roz decat o vazusem vreodata, doar multele fire la care era conectata aminteau prin ce a trecut.

          Dupa operatie, Lorelai si-a revenit spectaculos; practic, dupa 3 zile, mai era conectata la aparat doar pentru a i se masura permanent bataile inimii, saturatia de oxigen (care era in general 100!!!!, visul meu... ;)), si tensiunea arteriala. Asistentele de la Terapie Intensiva erau extrem de dragute si saritoare, mereu cu zambetul pe buze. La 2 saptamani de la operatie eram deja acasa, cu o inimioara sanatoasa!!

           Le multumim din suflet tuturor oamenilor minunati care au ajutat-o pe Lorelai sa devina un copil sanatos si-i multumim lui D-zeu pentru ca ni i-a scos in cale!  

         Maine implineste 9 luni si-mi salta inima de bucurie cand o privesc jucandu-se vesela si fara griji...  :)

Pagini: [1]