Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - liviams

Pagini: [1]
1
Discutii Generale / inca un inger
« : Ianuarie 26, 2012, 07:43:16 p.m. »
Fata chirurgului Horatiu Suciu este de ieri alaturi de alti ingerasi! S-a stins la 19 ani. Din cate stiu a fost rapusa de o boala cronica.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa-i dea putere tatalui ei sa salveze cat mai multi copilasi!
Multa putere familiei :'( :'( :'(

2
Discutii Generale / proteza mitrala mecanica
« : Martie 19, 2011, 10:24:46 a.m. »
Buna tuturor,
probabil unii dintre voi stiu deja povestea Irinei, asa ca nu o mai relatez inca o data, adaug doar ca dupa cea de-a doua operatie facuta in Ianuarie 2011, in Franta, Irinei i-a ramas inca o insuficienta mitrala medie-semnificativa.
Doctorii din Franta nu ne-au spus daca va mai necesita sau nu interventie chirurgicala si ca trebuie sa vedem cum este evolutia Irinei in timp.Ne-au spus ca este maxim ce se putea face acum la Mitrala ei, avand in vedere ca inca este mica, dar in cazul in care va fi nevoie,daca Irina nu tolereaza aceasta insuficienta si apar efecte secundare,exista solutii pentru inimioara ei,pomenind de proteza de valva mitrala sau de alta plastie de mitrala.
Intorsi in tara am reluat controalele la Targu Mures. La ultimul control am intrebat doctorita ce parere are despre insuficienta mitrala si ne-a spus ca "are o insuficienta mitrala foarte mare si cel mai probabil pe viitor va avea nevoie de o proteza mecanica de valva mitrala".
Pe cand credeam ca am scapat cu cea de-a doua operatie, o luam iar de la inceput cu intrebari,temeri,emotii....
Incerc acum sa aflu cat mai multe informatii despre valva mecanica, sa aflu daca a mai fost cineva in aceasta situatie....asa ca va rog, daca aveti orice informatie dati-mi-o si mie!
Oricum,m-am gandit sa trimit dosarul medical al Irinei si doctorului Sandica,pentru a treia parere.
Va astept cu informatii,sugestii.......
 

3
Cazuri rezolvate. Cum? Unde? / povestea Irinei
« : Martie 29, 2010, 03:10:18 p.m. »
Povestea Irinei a inceput in luna a VII de sarcina, cand Dr. ginecolog a observat o posibila malformatie cardiaca. Am fost la cardiologie pediatrica, in Tg Mures, unde mi s-a facut ecograf, dar nu puteau sa-mi spuna daca este sau nu o malformatie.Ramanea sa i se faca control Irinei la nastere pentru a se pune un diagnostic corect.
Pe 03.05.09, a venit pe lume Irina. La control s-a confirmat faptul ca avea o malformatie cardiaca, mai exact : 'canal atrioventricular comun' si 'insuficienta de valva atrioventriculara'. Am intrebat unde se poate opera si cand si ne-au spus ca se poate face operatia in Tg Mures. La 1 luna am fost internata cu Irina in spital pentru a i se administra tratament medicamentos(diuretic+captopril);iar de aici inainte, Irina nu a mai crescut. A ramas in jurul greutatii de 3.7 kg. Ne-am straduit sa o facem sa creasca, cu tot felul de sfaturi de la o gramada de pediatri, dar degeaba.(In franta exista produsul CALOREEN,care se adauga in laptele praf pentru a fi mai caloric) La varsta de 3 luni ne-am internat din nou in spital pentru a i se recalcula dozele de medicamente. Atunci, doctorii ne-au spus ca de fapt nu este o operatie simpla ci una foarte foarte complicata datorita faptului ca avea si "anomalie de aparat subvalvular- pilier unic".
Am continuat sa speram ca o vor opera. Am avut o discutie cu chirurgul Suciu, care ar fi trebuit sa o opereze pe Irina, iar acesta ne-a spulberat orice speranta.Ne dadea o veste cumplita. El nu putea sa o opereze pe Irina si nimeni altcineva in Romania nu putea sa ne ajute.Ceea ce putea el sa faca erau mai multe operatii paleative, pana la maturitate, iar la maturitate sa i se faca un transplant. Era groaznic. Nu credeam ca poate fi adevarat. Ne-a indrumat sa cerem sfatul si doctorilor din San Donato,- Italia, unde erau mai multi doctori romani, dar erau in concediu pana la 1 septembrie. Nu mai puteam sa asteptam inca 2 saptamani, de frica sa nu fie prea tarziu pentru Irina. Atunci sora mea, care locuieste in Paris a luat dosarul medical al Irinei si l-a dus la mai multe clinici din Franta.Spre marea noastra bucurie la sfarsitul lunii august am primit raspuns favorabil de la Centrul chirurgical Marie Lannelongue din loc. Plessis Robinson . Ne  facusera programare pentru intrernare in 11 septembrie. Am reusit sa obtinem formularul e112, pentru decontarea costurilor operatiei, pentru ca altfel nu am fi avut posibilitatea sa achitam costurile operatiei si am plecat in Franta. Am gasit acolo o echipa de doctori,asistente si infirmiere foarte buni si care ne-au facut sa ne simtim foarte bine printre ei.S-au purtat cu noi exceptional.

Irina a fost operata pe 14.09.09 iar operatia a fost reusita. A inceput sa ia in greutate imediat dupa operatie si s-a recuperat foarte bine.La operatie , la 4 luni si jumatate cantarea 3,7 kg, iar acum, la 11 luni cantareste 8 kg. Este foarte vioaie , energica si vesela.
La ultimul control, din ianuarie 2010, medicii ne-au spus ca este foarte bine, dar totusi nu este exclusa o alta operatie, pentru valva mitrala, la care are inca o insuficienta de grad II.
Oricum,acceptam mai usor gandul de inca o operatie, decat cel al transplantului!
Urmarim in continuare evolutia Irinei si speram sa se termine totul cu bine.
Recomand tuturor parintilor carora nu li se dau miri sanse de reusita in Romania, sa se adreseze cu incredere clinicilor din strainatate, pentru ca sunt multi specialisti si conditii mult mai bune decat la noi.
Luptati pana la capat pentru copilasii vostri!

Pagini: [1]